Кластеризація часових рядів технологічних змінних цукрового виробництва на основі прецедентного підходу - Проскурка, Євген Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович (My University, 2010)
Проведений кластерний аналіз часових рядів технологічних змінних цукрового виробництва, який дозволив виділити характерні стани в поведінці складних об'єктів керування. Отримані результати дозволять реалізувати ефективні алгоритми прецедентного керування технологічними процесами харчових виробництв. The performed cluster analysis of time series of technological variables sugar production, which allowed states to capture the behavior of complex objects control. The results obtained allow to implement efficient algorithms case-control process of food production.
Keywords: кластерний аналіз; прецедентне керування; часові ряди; технологічні процеси; цукрове виробництво; cluster analysis; case-control; time series; processes; sugar production; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка