Колагенвмісні білково-жирові емульсії для оптимізації рівня амінокислот в м'ясних виробах - Лисак, Олексій; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2016)
З огляду на амінокислотний склад білків, розроблено рецептури варених ковбасних виробів. Отримані результати свідчать про те, що рецептурні композиції ковбасних виробів з додаванням колагенової маси не поступаються стандартизованим рецептурам за повноцінністю амінокислотного складу. Вміст амінокислот у випадку заміни 10 та 20% м’ясної сировини на білково-жирову добавку є майже ідентичним контрольному зразку, що свідчить про повноцінність розробленої рецептури добавки на основі колагенового білка. Given the amino acid composition of proteins, formulations have been developed cooked sausages. The results suggest that prescription compositions of sausages with the addition of collagen mass no inferior to standardized recipes in terms of completeness amino acid composition. Amino acid content in case of substitution of 10 and 20% raw meat on protein-fat supplement is almost identical control sample, which indicates the completeness of the developed formulation supplements based on collagen protein.
Keywords: білково-жирові емульсії; protein-fat emulsions; ковбаси; sausages; рецептури; recipes; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів