Шидловська, Олена БроніславівнаМедвідь, Ірина МиколаївнаШадура, Аліна Миколаївна2016-06-292016-06-292016Шидловська, О. Б. Дослідження можливості використання продуктів переробки глоду колючого в технології пісочного печива / О. Б. Шидловська, І. М. Медвідь, А. М. Шадура // Научные труды SWorld. – 2016. - Вип. 1(42), Т. 3. - С. 64-71.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23716У статті розглянуто доцільність використання порошків із плодів, м’якоті зі шкіркою та кісточок глоду колючого як джерела біологічно активних речовин в технології пісочного печива для підвищення харчової цінності продукції. Встановлено вплив дослідної сировини на фізико-хімічні (кількість та якість клейковини, вологість, лужність, щільність, рівень намокання), структурно-механічні (гранична напруга зсуву) та органолептичні показники. The article reviewed the expediency of using powder from the fruits, the pulp with the peel and the seeds hawthorn prickly as a source of biologically active substances in the technology of shortbread cookies to increasing the nutritional value of products. Proved the effect of the investigation raw materials on physicochemical (quantity and quality of gluten, humidity, alkalinity, density, level of wetting), structural and mechanical (limiting shear stress) and organoleptic characteristicsuk-UKпісочне печивоshortbread cookiesпродукти переробки глоду колючогоproducts processing from hawthorn pricklyпорошок із плодів глодуpowder hawthorn fruitпорошок із кісточок глодуpowder of seeds hawthornкафедра готельно-ресторанної справиДослідження можливості використання продуктів переробки глоду колючого в технології пісочного печиваArticle