Підвищення ефективності очищення клеровок жовтого цукру з використанням комплексного мінерально-органічного адсорбенту - Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Цирульнікова, Віта Валентинівна (My University, 2014)
Цукор - важливе джерело енергії для забезпечення життєдіяльності людини, а також сировина для багатьох галузей харчової і біофармацевтичної промисловості, важлива складова частина експорту. У 2013 році виробництво цукру І та ІІ категорії становило 410,04 тис. тонн - 33,8 % від загально виробленого цукру. Підвищення якості цукру - стратегічне завдання галузі. Sugar - an important source of energy for human life and as a raw material for many sectors of the food and biopharmaceutical industries, important part of exports. In 2013, sugar production and second categories amounted to 410.04 thousand. tonnes - 33.8% of the total sugar produced. increase quality of sugar - a strategic task area.
Keywords: біофармацевтична промисловість; цукор; мінерально-органічний адсорбент; biopharmaceutical industry; sugar; mineral and organic adsorbent; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології цукру і підготовки води