Дослідження мікробіологічних показників якості цукерок на основі насіння нуту - Сущенко, Ярослава Володимирівна; Тракало, Тетяна Олександрівна (My University, 2021)
Харчування є досить активним способом впливу на живий організм. Ось чому розширення асортименту харчових продуктів та покращення їх якості є досить актуальною проблемою. Підвищення якості передбачає покращення споживних та органолептичних властивостей, біологічної цінності продуктів, що в свою чергу потребує збагачення їх легкозасвоюваними вуглеводами та жирами, повноцінними білками, мінеральними речовинами та комплексом фізіологічно активних та незамінних речовин, до яких відносяться не тільки амінокислоти та вітаміни, а також ненасичені жирні кислоти та мікроелементи. Результати дослідження мікробіологічних показників цукерок на основі насіння нуту дають змогу стверджувати, що за кількістю мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, пліснявих грибів та дріжджів дослідні зразки розроблених цукерок є безпечними для вживання. Не містять бактерії групи кишкових паличок та патогенних мікроорганізмів бактерій роду Salmonella. Nutrition is a very active way to affect the living organism. Here why expanding the range of food and improving their quality is enough an urgent problem. Improving quality involves improving consumer and organoleptic properties, biological value of products, which in turn needs to be enriched with easily digestible carbohydrates and fats, complete proteins, minerals and a complex of physiologically active and essential substances, which include not only amino acids and vitamins, but also unsaturated fatty acids and trace elements.
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; зерно; насіння; боби; білок; мікробіологія; бактерії; нут; grain; beans; chickpeas; bacterial; seed; protein