Адсорбція метанолу мінеральними адсорбентами із водно-спиртових сумішей різної концентрації - Філь, О. В.; Маринченко, Віктор Опанасович; Голуб, Валерія (My University, 2014)
В результаті обробки водно-спиртового розчину мінеральним адсорбентом палигорськіт досягається така незначна концентрація метанолу, яка майже не буде негативно впливати на здоров'я людини. У зв'язку і цим для використання ректифікованого спирту в напоях його доцільно обробляти за концентрації етилового спирту 40 об. % палигорськітом впродовж 20-45 хв. As a result, processing of water-alcohol solution of mineral palygorskite adsorbent achieved such a small concentration of methanol, which will be almost no negative impact on human health. Due to this and the use of rectified spirit drinks it expedient process for the concentration of ethanol 40 vol. % Palygorskite for 20-45 minutes.
Keywords: водно-спиртові суміші; адсорбція; метанол; water-alcohol mixture; adsorption; methanol; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства