Спосіб одержання NPK-добрива «АМОДЕКАФОСУ» (Патент на корисну модель № 115281) - Петренко, Тетяна Володимирівна; Перепелиця, Олександр Петрович; Українець, Анатолій Іванович; Гаврилюк, Микола Микитович; Аникієнко, Микола Миколайович; Самчук, Анатолій Іванович; Перепелиця, Володимир Олександрович (My University, 2017)
Спосіб одержання NPK-добрива методом змішування дефекату цукрового виробництва з водним розчином фосфатної кислоти, зв'язуючим інгредієнтом та водним розчином амоніаку з наступним розмішуванням, гранулюванням, визріванням і висушуванням суміші. Як зв'язуючий інгредієнт використовують калій сульфат у кількості 7,7-34,2 мас. %, а процес розмішування проводять у три етапи, причому на третьому етапі додають водний розчин амоніаку до рН рідкої фази суміші 6,5-7,5. The method for obtaining of NPK-fertilizers by mixing defecate of sugar production with water phosphate acid, a binder and water ammonia solution, followed by stirring, granulation, maturation and drying the mixture. As a binder, potassium sulfate is used in the amount of 7.7-34.2 mass. %, and the stirring process is carried out in three stages, and in the third stage, an water ammonia solution is added to the pH of the liquid phase of the mixture of 6.5-7.5.
Keywords: кальційкарбонатний осад; фосфатна кислота; аміак; калій сульфат; кафедра харчової хімії; calcium carbonate sediment; phosphate acid; ammonia; potassium sulfate