Пасічний, Василь МиколайовичХоменко, Юлія Олександрівна2019-11-252019-11-252017Пасічний, В. М. Розроблення технології м’ясних хлібів з використанням олеорезинів спецій / В. М. Пасічний, Ю. О. Хоменко // Харчова промисловість. – Київ : НУХТ, 2017. – № 21. – С. 82–88.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30424У статті наведено можливі варіанти використання олеорезинів спецій для виготовлення м’ясних хлібів. Вибрано раціональну концентрацію олеорезинів на суміші носіїв (0,1—0,2%), що забезпечує формування найкращих смакових якостей у готовому продукті. Наведено дослідні дані для олеорезинів чорного перцю, мускатного горіху, мацису та відповідних їм натуральних спецій, з використанням яких розроблено модельні рецептури м’ясних хлібів. Наведені результати дають змогу порівняти ефективність використання натуральних спецій та інкапсульованих олеорезинів у технології виробництва м’ясних хлібів з м’ясом курчат-бройлерівuk-UKолеорезининосійм’ясний хлібкремнеземoleoresinscarriermeat breadsilicon dioxideкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозроблення технології м’ясних хлібів з використанням олеорезинів спеційArticle