Соколенко, Анатолій ІвановичШевченко, Олександр ЮхимовичПіддубний, Володимир АнтоновичЮхно, Михайло ІвановичПолатайло, Дмитро Михайлович2014-06-262014-06-262006Осмотичні явища в харчових технологіях / А . І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, В. А., Піддубний, М. І. Юхно, Д. М. Полатайло // Хлебопекарское и кодитерское дело. – 2006. - № 1. – С. 50-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15717Явища осмосу відіграють важливу роль в житті рослинного світу та мікроорганізмів, оскільки оболонки клітин легко пропускають воду і майже не пропускають речовини, що входять до складу клітинного соку. Проникаючи в клітини, вода створює в них підвищений тиск і розтягує оболонки та підтримує їх у напруженому стані. Osmosis play an important role in the life of plants and microorganisms, because cell membranes easily pass water and almost do not let the substances included in the cell SAP. Entered into cells, water creates a high pressure and stretches shell and supports them in a state of stress.uk-UKклітинамікроорганізмосмотичні явищатисктемператураcellorganismosmotic phenomenapressuretemperatureкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра мехатроніки та пакувальної технікиОсмотичні явища в харчових технологіяхArticle