Використання модифікованої упаковки для збільшення терміну зберігання філе курчат бройлерів - Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2025)
У роботі розглянуто вплив різних типів пакування на якість м’яса стегна курчат-бройлерів під час зберігання. Досліджено фізико-хімічні та органолептичні показники протягом 10 діб зберігання за температури 4 °C. Встановлено, що застосування упаковки з модифікованим газовим середовищем та особливо – з поглиначами кисню – сприяє збереженню вологості, pH, вологоутримуючої здатності й споживчих властивостей м’яса.
Keywords: проблемна науково-дослідна лабораторія; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; пакування (м'ясопереробна промисловість); нанокомпозит; поглиначі кисню; packaging (meat processing); nanocomposite; oxygen absorbers