Релаксаційні та фазові переходи рослинного жиру - Лазаренко, Микола Миколайович; Дядечко, Олена Володимирівна; Баглюк, Сергій Володимирович; Король, Анатолій Миколайович (My University, 2001)
Рослинний жир має розгалужену макромолекулу, яка складається з триацилгліцеринів. Фізичні та технологічні властивості рослинного жиру визначаються аморфно-кристалічним станом. Порівняно з процесами кристалізації є практично не вивченим аморфний стан і зміни термодинамічних і кінетичних параметрів у ньому. У роботі розраховані релаксаційні характеристики процесів склування. Vegetable fat is a branched macromolecule consisting of triacylglycerols. Physical and technological properties of vegetable fat determined amorphous-crystalline state. The amorphous state and changes of the thermodynamic and kinetic parameters hardly have studied compared with the processes of crystallization. In this paper we calculated the relaxation characteristics vitrification processes.
Keywords: теплоємність; фазовий перехід; молекулярна структура; рослинний жир; heat capacity; phase transition; molecular structure; vegetable oil; кафедра фізики та професійної безпеки