Лазаренко, Микола МиколайовичДядечко, Олена ВолодимирівнаБаглюк, Сергій ВолодимировичКороль, Анатолій Миколайович2014-06-122014-06-122001Релаксаційні та фазові переходи рослинного жиру / М. М. Лазаренко, О. В. Дядечко, С. В. Баглюк, А. М. Король // Наукові записки НПУ імені М. П. Драгоманова. Фізико-математичні науки. – К. : НПУ імені М. П. Драгоманова, 2001. - С. 121-124.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15016Рослинний жир має розгалужену макромолекулу, яка складається з триацилгліцеринів. Фізичні та технологічні властивості рослинного жиру визначаються аморфно-кристалічним станом. Порівняно з процесами кристалізації є практично не вивченим аморфний стан і зміни термодинамічних і кінетичних параметрів у ньому. У роботі розраховані релаксаційні характеристики процесів склування. Vegetable fat is a branched macromolecule consisting of triacylglycerols. Physical and technological properties of vegetable fat determined amorphous-crystalline state. The amorphous state and changes of the thermodynamic and kinetic parameters hardly have studied compared with the processes of crystallization. In this paper we calculated the relaxation characteristics vitrification processes.otherтеплоємністьфазовий перехідмолекулярна структурарослинний жирheat capacityphase transitionmolecular structurevegetable oilкафедра фізики та професійної безпекиРелаксаційні та фазові переходи рослинного жируArticle