Роль сектору малого та середнього бізнесу у вітчизняній економіці - Шевченко, Олександра Нестерівна (My University, 2022)
Розвиток суб'єктів малого та середнього підприємництва є однією з необхідних умов демократизації суспільства, формування потужного середнього класу, а також однією з основних складових гарантування соціальної безпеки держави та її громадян. Малий та середній бізнес є багатогранним соціально-економічним явищем. Кожен з тих, хто бере в ньому участь, має можливість знайти свою нішу у цьому секторі економіки, а зовнішні учасники - отримати позитивні результати: держава - збільшення ВВП, зростання кількості робочих місць у реальній економіці та зменшення соціальної напруги; місцева влада - податки та зайнятість; економічні партнери - гнучких та динамічних співучасників з низькими накладними витратами.
Keywords: кафедра економіки і права; малий бізнес; сектор; середній бізнес; підприємство; ринок; економіка; small business; medium business; economy; enterprise; market