Особливості процесу виробництва органічного вина: від виноградника до пляшки - Мартиновська, Ольга Петрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Василів, Володимир Павлович (My University, 2025)
Органічне виноробство — це екологічно відповідальний підхід до виробництва вина, що базується на натуральних методах вирощування винограду без використання синтетичних добрив і пестицидів. Такий підхід сприяє збереженню біорізноманіття, покращенню стану ґрунтів і охороні довкілля. Процес виробництва органічного вина передбачає мінімальне втручання, використання природних дріжджів і механічну фільтрацію без хімічних добавок. Вина отримують сертифікацію відповідно до міжнародних стандартів, що підтверджується відповідними позначками на етикетках. Зростання популярності органічного вина пов’язане з підвищеним попитом на екологічно чисту продукцію. Органічне виноробство не лише забезпечує якість і безпеку напою, але й формує більш сталу модель споживання.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; вино органічне; органічне виробництво