Юрчак, Віра ГаврилівнаКравчук, Діана МихайлівнаШаркова, Надія ОлексіївнаДекуша, Ганна Валеріївна2020-05-202020-05-202019Дослідження та оптимізація процесів виготовлення макаронних виробів функціонального призначення з використанням препаратів грибів шиїтаке / В. Г. Юрчак, Д. М. Кравчук, Н. О. Шаркова, Г. В. Декуша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 6. – С. 209–217.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30552https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31092У роботі запропоновано використання препарату гриба шиїтаке, отриманого методом нанотехнологічної обробки плодового тіла гриба шиїтаке та його шапочок. Встановлено, що використанням препарату в кількості 10 - 20 % поліпшує якість макаронних виробів за показниками варильних властивостей, зовнішнім виглядом. Отримано оптимальні параметри тістоприготування з використанням препарату грибів шиїтаке.otherпрепарат грибів шиїтакемакаронні вироби функціонального призначенняоптимізація виготовленнякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження та оптимізація процесів виготовлення макаронних виробів функціонального призначення з використанням препаратів грибів шиїтакеArticle