Економіко-організаційний механізм забезпечення якісною сировиною овочепереробних підприємств - Косовець, Галина Миколаївна (My University, 2014)
Досліджено теоретичні, методичні, організаційні і практичні засади економіко-організаційного механізму забезпечення якісною сировиною овочепереробних підприємств. Визначено сутність економіко-організаційного механізму забезпечення якісною сировиною овочепереробних підприємств та встановлено відмінність понять «економіко-організаційний механізм» і «господарський механізм», виокремлено принципи формування економіко-організаційного механізму. Проаналізовано сучасний стан формування економіко-організаційного механізму забезпечення якісною сировиною овочепереробних підприємств регіону. Обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення державного регулювання виробництва овочевої продукції. Удосконалено сутність і зміст поняття економіко-організаційного механізму. Визначено шляхи підвищення дієвості економіко-організаційного механізму забезпечення якісною сировиною овочепереробних підприємств. Обґрунтовано підходи до формування економіко-організаційного механізму. Визначено пріоритетні напрями розвитку овочепереробних підприємств України.
Keywords: ринок овочів; економіко-організаційний механізм; овочепереробні підприємства; рынок овощей; овощеперерабатывающие предприятия; экономико-организационный механизм; market of vegetables; economic and organizational frameworks; vegetable-processing plants