Метантенк (Деклараційний патент на винахід № 31331) - Салюк, Анатолій Іванович; Рибак, Аліна Олегівна (My University, 2000)
Метантенк, що включає в себе герметичний циліндричний корпус з конічним днищем, трубопроводи подачі стоків, відводу води, газів і осаду, який відрізняється тим, що трубопровід подачі стоків прикріплений тангенційно до корпусу, який містить жировіддільник, виповнений у вигляді прикріпленого до верхньої частини корпусу кільцевого жолоба, а також циліндричну водонаправляючу трубу, коаксіально розміщену у вертикальній частині патрубка, який прикріплений до трубопроводу відводу води, при цьому верхній отвір патрубка знаходиться на рівні верхнього зрізу жировіддільника. Винахід відноситься до споруд для біохімічного очищення жировмісних стічних вод і може бути використаний в олієжировій, харчовій та інших галузях промисловості. Digesters, vklyuchayuschyy in itself hermetycheskyy cylindrical body with konycheskym bottom, truboprovodы submission Stock, otvoda water, gas and draft, kotorыy otlychaetsya topics, that pipe line Stock prykreplen tanhentsyalno k Corps soderzhaschyy zhyrootdelytel, PERFORMED in the form of Attachment K upper part of the body girdle gutters, as well as tsylyndrycheskuyu vodonapravlyayuschuyu tube coaxial posted by Vertical portion of pipe kotorыy prykreplen k pipeline otvoda water when doing so verhnee otverstye pipe is located on the upper level sreza zhyrootdelytelya. Inventions otnosytsya k sooruzhenyyam for byohymycheskoy clean water and zhyrosoderzhaschyh stochnh Maybe yspolzovano in maslozhyrovoy, the food industry and the second industry.
Keywords: стічні води; waste water; метантенк; жировіддільник; олієжирова промисловість; осад; digester; separator grease; fat and oil industry; sludge; кафедра екології та екоменеджменту