Дослідження фітотоксичнoсті нових похідних 4-аміно-6-R-2,3,4,5-тетрагідро-3-тіо-1,2,4-триазін-5-ону - Швартау, В. В.; Озерова, Людмила Вікторівна; Майборода, Олена Іванівна; Петренко, В. С. (My University, 2006)
Встановлено, що ряд фізіологічно активних похідних 4-аміно-6-R-4,5-дигідро-3-тіо-1,2,4-триазін-5-онів за гербіцидною активністю близькі до ко¬мерційного гербіциду зенкору. За механізмом дії синтезовані сполуки можна віднести до класу гербіцидів – інгібіторів фотосинтезу. Показано, що фітотоксичні похідні 4-аміно-6-R-2,3,4,5-тетрагідро-3-тіо-1,2,4-триазін-5-ону є синергістами післясходових грамініцидів класу арилоксифеноксипропіонової кислоти. Found that a number of physiologically active derivatives 4-amino-6-R-4,5-dihydro-3-phenacetylthio-1,2,4-triazin-5-ones he herbicidal activity similar to commercial glyphosate zenkoru. The mechanism of action of synthesized compounds can be classified as herbicides - photosynthesis inhibitors. It is shown that the phytotoxic derivatives of 4-amino-6-R-2,3,4,5-tetrahydro-3-thio-1,2,4-triazin-5-one are synergistic postemergence graminitsidov class aryloxyphenoxypropionic acid.
Keywords: гербіцидна активність; синергізм; фізіологічно активні речовини; метрибузин; грамініциди; herbicidal activity; synergism; physiologically active substances; metribuzin; graminitsidy; кафедра харчової хімії