Підвищення конкурентоспроможності національної економіки на основі формування інтегрованих структур - Скопенко, Наталія Степанівна (My University, 2011)
Одним із найважливіших напрямів розвитку вітчизняної економіки є формування та розвиток інтегрованих структур. Інтегровані структури підвищують конкурентоспроможність регіону, галузі та національної економіки в цілому через прискорення дифузії інновацій, посилення акумуляції знань та інформації. Створення інтегрованих об’єднань сприяє консолідації зусиль виробників, активізує потенційні можливості щодо більш ефективного використання всіх наявних ресурсів, забезпечує повноту циклу «наука – інноваційні розробки – інвестиції – виробництво сировини – переробка сировини – виготовлення кінцевого продукту – збут – споживання» та сприяє виходу національної економіки на якісно новий етап розвитку, що відповідає сучасним вимогам ринку. Оne of major directions of development of domestic economy is forming and development of integrated structures. Іintegrated structures promote the competitiveness of region, industry and national economy on the whole through the acceleration of diffusion of innovations, strengthening of accumulation of knowledge and information. Creation of integrated associations assists consolidation of efforts of producers, activates potential possibilities in relation to more effective use of all present resources, "science provides plenitude of cycle - innovative developments are investments - a production of raw material is processing of raw material - making of the finished good is a sale is a consumption" and assists the output of national economy on the high-quality new stage of development which answers the modern requirements of market.
Keywords: інтеграція; об’єднання; інтегрована структура; integration; association; integrated structure; кафедра економіки праці та менеджменту