Ринок лізингу в україні: основні переваги та тенденції розвитку - Фоменко, Єлизавета Вікторівна (My University, 2017)
Після відчутного просідання обсягу продажів лізингових послуг за попередні два роки в 2016 році ринок відновлювався і становив приріст в 70%. У розвинених країнах за допомогою лізингових операцій здійснюється майже третина інвестицій в основні засоби підприємств. У кризовому 2015 році частка інвестицій в Україні, здійснених через лізинг, за оцінками експертів, впала нижче 3%. За даними дослідження USAID "Лідерство в економічному управлінні", в країнах ЄС-28 для представників малого та середнього бізнесу лізинг - друге за поширеністю джерело фінансування після кредитних ліній. After tangible subsidence of sales of leasing services over the past two years in 2016, the market recovered and amounted to an increase of 70%. In developed countries, with the help of leasing operations, almost a third of investments in fixed assets of enterprises are carried out. In the crisis of 2015, the share of investments in Ukraine through leasing, according to expert estimates, has fallen below 3%. According to USAID's Leadership in Economic Management study, in the EU-28 for small and medium-sized business, leasing is the second most widespread source of funding after lending.
Keywords: підприємство; лізинг; перевага; промисловість; enterprise; leasing; advantage; industry; кафедра економіки і права