Дослідження впливу коливальних процесів в захоплювальних пристроях з гофроприсосками на зусилля утримання структурних елементів групової упаковки - Якимчук, Микола Володимирович; Беспалько, Анатолій Петрович (My University, 2015)
Автори розглядають проблему синтезу захоплювальних пристроїв для переміщення структурних елементів групових упаковок зі споживчих одиничних упаковок з харчовими продуктами у м’якій та жорсткій тарі на основі вакуумних присосок. Виконано аналітичні дослідження процесу захоплення упаковок вакуумними гофроприсосками з урахуванням гармонійних коливань. Для досягнення необхідного зусилля утримання споживчої упаковки вакуумними гофроприсосками рекомендується з огляду на наявність коливань відповідно збільшувати глибину вакууму або завбачати пристрої компенсації коливальних явищ. Äuthors consider the problem of synthesis of end devices for moving structural elements of group packages from consumer unit packaging with food in the soft and rigid packagings on the basis of vacuum suction cups. Conducted analytical studies of capture packages vacuum corrugated scopic, taking into account the harmonious vibrations that have considerable impact on the value of retention of an object. Together with analytical studies carried out experiments on dedicated systems. A comparison of the obtained experimental data and theoretical constraints have shown sufficient adequacy of past (differences within 5 per cent). To achieve the necessary efforts of retention of consumer packaging with vacuum corrugated scopic is referring to the fluctuations of the vacuum depth increase accordingly (but will increase Energy consumption) or provide devices to compensate for oscillatory phenomena
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; вакуумний захват; присоска; захоплювальний пристрій; gripper; suction cup; vacuum gripper