Кисломолочний десерт (Патент на винахід № 126532) - Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна; Миколів, Іван Михайлович; Богданова, Валерія Юріївна (My University, 2022)
Винахід належить до харчової промисловості та може бути використаний при виробництві на молочних підприємствах. Найбільш близьким до винаходу є кисломолочний десертний продукт (Патент України на корисну модель № 54607 А23С 23/00, опубл. 10.11.2010 р., Бюл. № 21), який містить молоко 5 знежирене, молоко сухе цільне, фруктозу, крохмаль, желатин, натрій лимоннокислий, сироп "Лактусан", пектин, ванілін, закваску на знежиреному молоці, плодово-ягідний сироп, воду.
Keywords: десерт кисломолочний; сироваткові білки; біфідобактерії; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування