Криворотько, Володимир Михайлович2014-06-252014-06-252013Криворотько, В. М. Фізико-хімічні взаємодії в харчових середовищах / В. М. Криворотько // Наукові праці НУХТ. - 2013. - № 51. - С. 103-108.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15620У дослідженні показані взаємозв’язки між фізико-хімічними властивостями середовищ за впливів температури на процеси деструкції і синтезу речовин мікроорганізмами; загальні співвідношення між швидкостями перебігу трансформацій і масообміну речовин; перспективність досягнення бактеріо- статичних ефектів за рахунок осмомолекулярної дифузії. The study shows the relationship between physical and chemical properties of the medium under the influence of temperature on the processes of degradation and synthesis of microorganisms; general relationship between flow velocity transformations and mass transfer of substances; the potential to achieve bacteriostatic effects by osmotic molecular diffusion.uk-UKосмотичний тисктемпературарозчингазова фазаosmotic pressure oftemperaturesolutiongas phaseкафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологійФізико-хімічні взаємодії в харчових середовищахArticle