Оптимальна відкачка дифузійного соку та її визначення - Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло Олександрович (My University, 2003)
Розроблено оптимізаційну модель дифузійного відділення цукробурякового виробництва, що дає змогу визначати оптимальну відкачку дифузійного соку, і комп’ютерну програму «ПРОВІД» для її розрахунку. Отримані результати можуть бути використані для прогнозування та оптимального керування дифузійною установкою і теплотехнологічним комплексом цукробурякового виробництва.

Optimization models of extraction department of sugar beet production and a computer program to calculating are developed. It allows determining the optimal raw juice evacuation. The results obtained can be used for predicting and optimal controlling of extraction plant and thermal-technological complex of sugar production.
Keywords: цукрозавод; дифузійна установка; модель; відбір соку; оптимізація; sugar production; extraction plant; model; raw juice evacuation; optimisation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки