Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу - Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Удворгелі, Лариса Іванівна; Петришин, Наталія Зеновіївна (My University, 2008)
Досліджено можливість комбінованого використання природного мінералу палигорскіту та активованого вугілля для знебарвлення гідролізату, одержаного із пшениці. Встановлено ефект знебарвлення гідролізату.

Investigated the possibility combined use of natural minerals and activated coal for bleaching hidrolisatu derived from wheat. Determined the effect of bleaching hidrolisatu.
Keywords: ефект знебарвлення; гідролізат; знебарвлення; природний мінерал; адсорбція; барвні речовини; activated charcoal; hydrolysis; decolouration; natural sorbets; кафедра технології цукру і підготовки води