Культурно-ментальні передумови формування української державності - Кітов, Микола Григорович (My University, 2013)
Проаналізовано роль ментальності українського народу як одного з внутрішніх факторів формування державності. Автор доказує, що процес побудови незалежної держави потерпить крах, якщо не буде опиратися на найбільш глибинні об’єктивні основи державного будівництва – ментальність українського народу. The role of the Ukrainian people’s mentality as one of the internal factors of the state-building process is analyzed. The author proves that the process of building an independent state will crash if it will not rely on the deepest objective basis for state building - the mentality of the Ukrainian people.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; ментальність; кордоцентризм; слов’янство; православ’я; етнос; самосвідомість етносу; культура; culture; mentality; cordocentrism; Slavic; Orthodox; ethnicity; ethnic self-consciousness