Вектори взаємодії повітових земств із громадськими статутними сільськогосподарськими об’єднаннями (на прикладі Золотоніського земства Полтавської губернії) - Силка, Оксана Захарівна (My University, 2014)
У статті висвітлюються особливості взаємодії повітового земства з громадськими статутними організаціями сільськогосподарської спрямованості. Визначено такі вектори співпраці: стимулювання в сільському середовищі тенденції до об'єднання в легальні громадські організації; використання можливостей громадських об'єднань для дозволу насущних земських питань; часткова фінансова підтримка функціонування сільськогосподарських товариств; сприяння громадській ініціативі в задоволенні одиничних прохань з боку товариств тощо. The article highlights the features of the interaction of the county zemstvo statutory organizations with public agricultural sector. Identified the following vectors of cooperation: encouraging trends in rural areas to unite in a legal social organizations; utilization of public associations to resolve urgent issues Zemsky; partial financial support for the operation of agricultural societies; promoting public initiative in meeting individual requests from companies, etc.
Keywords: сільськогосподарське товариство; громадське об’єднання; земство; кафедра гуманітарних дисциплін; agricultural societies; associations; district council