Розробка пристрою із комбінованим способом жарення кулінарних виробів для підприємств HoReCa - Бабанова, Олена Ігорівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Михайлов, Богдан Валерійович (My University, 2024)
Проведена робота з розробки пристрою із комбінованим способом жарення кулінарних виробів. Використання пристрою дозволяє отримати певні переваги для підприємств HoReCa, а саме: скоротити тривалість виробництва та витрати енергії за рахунок комбінації поверхневого та інфрачервоного нагрівань з електроконтактним; забезпечити рівномірне нагрівання всіх шарів виробу за об’ємом та, відповідно, високу якість готових виробів; розширити функціональні можливості пристрою з виробництва широкого асортименту продукції на основі різноманітної сировини (м’ясної, рибної, овочевої, круп’яної, тощо) з різними геометричними формами і розмірами.

Work was carried out on the development of a device with a combined method of frying culinary products. The use of the device allows you to obtain certain advantages for HoReCa enterprises, namely: reduce the duration of production and energy consumption due to the combination of surface and infrared heating with electric contact; ensure uniform heating of all product layers by volume and, accordingly, high quality of finished products; expand the functional capabilities of the device for the production of a wide range of products based on various raw materials (meat, fish, vegetables, cereals, etc.) with different geometric shapes and sizes.
Keywords: пристрій; кулінарні вироби; комбінований спосіб жарення; тени; device; device; culinaryproducts; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; combined frying method