Українець, Анатолій ІвановичДорохович, Антонелла МиколаївнаПолумбрик, Максим ОлеговичПіддубний, Володимир Антонович2012-12-182012-12-182007Як відбувається ретроградація крохмалю в пряниках залежно від умов їх зберігання / А. І. Українець, А. М. Дорохович, М. О. Полумбрик, В. А. Піддубний // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2007. - № 7-8 (32-33). - С. 10-11.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4543У статті проаналізовано інформацію про пряничні вироби, досліджені процеси, що відбуваються під час черствіння пряників, а також наведені приклади використання цукрозамінників та упаковки для уповільнення процесів черствіння. The processes, which affect on gingerbread staling depending on storage conditions has been analyzed. The most attention was attended to nature of alternative sweeteners and packaging materials, that could delay starch retrogradation which lead to prolongation of gingerbread shelf life.otherпряничні виробидеградація крохмалумови зберіганняфруктозаретроградація крохмалюметод рентгенофазового аналізудифрактограмаполімерна плівкадифракційні максимумиgingerbreadsstarch degradationstorage conditionsfructosestarch retrogradationX-ray diffractionalternative sweetenerspolymer filmdiffraction peaksкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра мехатроніки та пакувальної технікиЯк відбувається ретроградація крохмалю в пряниках залежно від умов їх зберіганняArticle