Пневмоциліндр двосторонньої дії з поворотним штоком (Патент на корисну модель № 123312) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена Володимирівна (My University, 2018)
Корисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The utility model relates to pneumatic actuators, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of the rotational motion in a variety of actuators of machinery and equipment.
Keywords: пневмопривід; приводи машин; машинобудування; pneumodrive; drives of cars; engineering; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технології цукру і підготовки води