Пасічний, Василь МиколайовичЦиганкова, Марія CергіївнаГармаш, Дмитро ВікторовичЖукова, Марина РоманівнаКапітула, Єлізавета Ігорівна2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 127268 UA, МПК A23В 4/00 (2018.01). Сосиски кров’яні консервовані / Пасічний В. М., Циганкова М. С., Гармаш Д. В., Жукова М. Р., Капітула Є. І. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201801474 ; заявл. 15.02.2018 ; опубл. 25.07.2018, Бюл. № 14 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31416Корисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме стосується виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу: збагатити сосиски кров'яні консервовані гемовим залізом та отримати продукт, оптимальний за хімічним складом, покращити збалансованість амінокислотного складу. The utility model belongs to the meat industry, namely the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task: to enrich blood sausages canned with heme iron and get a product that is optimal in chemical composition, to improve the balance of amino acid composition.м'ясовмісні консервим'ясо курячеколагенвмісна сировинасуха сироваткагемове залізокров харчовасосискиblood foodchicken meatcollagen-containing raw materialsdry wheyheme ironcanned meatsausagesкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСосиски кров’яні консервовані (Патент на корисну модель № 127268)Technical Report