Визначення складу ефірної олії полині (Artemisia vulgaris), її вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia і грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis та застосування цієї олії в якості консервуючої речовини - Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович (My University, 2014)
В ході виконання даної роботи було встановлено, що консервуючі властивості ефірної олії полині мають більш суттєвий вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia, та не мають пригнічуваного ефекту на грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis , що свідчить про значний вплив ефірної олії полині в якості нативного консервуючого засобу лише на гриби роду Malassezia. In the course of this work it was found that the preservative properties of essential oil of wormwood have a significant effect on the lipophilic yeast fungi of the genus Malassezia, and have pryhnichuvanoho effect on Gram-positive bacteria of St. Epidermidis, indicating a significant effect of essential oil of wormwood as a means of preserving native only to the fungi of the genus Malassezia.
Keywords: дріжджоподібні ліпофільні гриби; консервуючі речовини; ефірна олія полині; lipophilic yeast fungi; preservative substances; essential oil of wormwood; кафедра харчової хімії; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів