Вплив нових пастильних виробів оздоровчого спрямування на стан здоров’я та працездатність учнів - Ганич, Оксана Миколаївна; Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна (My University, 2011)
Погіршення здоров'я дітей, які живуть в йододефіцитних регіонах, їх розумової діяльності та фізичного розвитку, диктують необхідність прийняття биокорректорних заходів за допомогою нових пастильних виробів оздоровчого спрямування, що містить ламідан та цикорлакт на всіх етапах розвитку дитини. Worsening of child’s health who live in iodine deficit regions, their mental activity and physical development that dictate the necesseity of taking biocorrectional measures with the help of new pastila wares of health direction containing Lamidan and of Tsikorlakt on all stages of the child’s growth and development.
Keywords: йододефіцит; гіпотиреоз; пастила; альгінова кислота; інулін; iodine deficiency; hypothyroidism; pastile; alginic acid; inulin; кафедра експертизи харчових продуктів