Лікувально-оздоровчі властивості щириці - Майборода, Олена Іванівна; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2025)
Забезпечення населення якісними продуктами харчування з високою поживною цінністю та оздоровчою спрямованістю є першочерговим завданням харчової промисловості. Закрити потреби населення країн, особливо тих що розвиваються, за рахунок основних продовольчих культур не вдається. Тому зростає інтерес до альтернативних культур, які мають потенціал в цьому напрямку. Щириця, або амарант є перспективною і недовикористаною культурою завдяки своєму потенціалу врожайності, невибагливості до грунту, засухостійкості, харчовим якостям та оздоровчим властивостям.
Keywords: амарант; щириця; кафедра харчової хімії