Корпоративні конфлікти: визначення, типологія і механізми управління - Боковець, Вікторія Вікторівна (My University, 2015)
У статті розглянуто теоретичні підходи до визначення коропоративних конфліктів, визначено причини їх виникнення й охарактеризовано механізми та інструменти управління корпоративними конфліктами. З’ясовано, що більшість конфліктів викликано організаційно-правовою формою корпорацій та особливостями здійснення управління в корпорації. Зроблено висновок, що відповідні механізми запобігання корпоративним конфліктам й управління ними необхідно обирати з урахуванням причин виникнення та видів корпоративних конфліктів. Ідентифіковано учасників конфліктів, мотиви, форми реалізації та поле конфліктів, що дозволить підвищити якість корпоративного управління й створити передумови зниження конфліктних ситуацій у корпораціях
Keywords: корпоративні конфлікти; управління корпоративними конфліктами; corporate conflicts; corporate conflict management; корпорації; corporations