Святненко, Роман СергійовичМаринін, Андрій Іванович2018-06-182018-06-182016Святненко, Р. С. Обробка незбираного молока імпульсними електромагнітними полями / Р. С. Святненко, А. І. Маринін // Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених : збірник тез доповідей. - Черніг. нац. технол. ун-т, 2016. – 314 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27611Доповідь присвячена дослідженню характеру впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на склад та властивості незбираного молока. Встановлено, що при обробленні незбираного молока імпульсними електричними полями в діапазоні напруженості 15…30 кВ/см та тривалості 10...30 с спостерігали нетепловий ефект зростання температури сировини до 45...85 С. При цьому приріст температури корелював з напруженістю і тривалістю оброблення. The report is devoted to the study of the nature of the impact of pulsed electric fields (IEP) on the composition and properties of whole milk. It was established that in the treatment of whole milk by pulsed electric fields in the range of intensity 15 ... 30 kV / cm and a duration of 10 ... 30 s, a non-thermal effect of the temperature increase of the raw material was observed to 45 ... 85 C. In this case, the temperature increase correlated with the intensity and duration processing.незбиране молокоІЄПwhole milkIEPкафедра технології молока і молочних продуктівОбробка незбираного молока імпульсними електричними полямиThesis