Булій, Юрій ВолодимировичКуц, Анатолій МихайловичФорсюк, Андрій Васильович2022-01-232022-01-232020Булій, Ю. Підвищення ступеню очищення ректифікованого етилового спирту від летких домішок / Ю. Булій, А. Куц, А. Форсюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : збірник тез IX Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 10 грудняня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 70–72.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36940Отримання ректифікованого етилового спирту високої якості можливе при умові більш глибокого вилучення та концентрування летких домішок спирту на тарілках брагоректифікаційних установок. Проведення гідроселекції в епюраційній та розгінній колонах дозволяє створити умови для підвищення коефіцієнтів ректифікації летких домішок спирту та забезпечити їх максимальне видалення з головною фракцією спирту етилового і естеро-сивушним концентратом. Визначальними показниками якості є концентрація в готовому продукті альдегідів, естерів, сивушного масла, а саме ізопропілового спирту, і метанолу.otherконтактні пристроїдомішкимасообмінректифікаціяетиловий спиртcontact devicesrectificationmass transferimpuritiesethyl alcoholкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра теплоенергетики та холодильної технікиПідвищення ступеню очищення ректифікованого етилового спирту від летких домішокThesis