Підвищення ступеню очищення ректифікованого етилового спирту від летких домішок - Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Форсюк, Андрій Васильович (My University, 2020)
Отримання ректифікованого етилового спирту високої якості можливе при умові більш глибокого вилучення та концентрування летких домішок спирту на тарілках брагоректифікаційних установок. Проведення гідроселекції в епюраційній та розгінній колонах дозволяє створити умови для підвищення коефіцієнтів ректифікації летких домішок спирту та забезпечити їх максимальне видалення з головною фракцією спирту етилового і естеро-сивушним концентратом. Визначальними показниками якості є концентрація в готовому продукті альдегідів, естерів, сивушного масла, а саме ізопропілового спирту, і метанолу.
Keywords: контактні пристрої; домішки; масообмін; ректифікація; етиловий спирт; contact devices; rectification; mass transfer; impurities; ethyl alcohol; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки