Шейко, Таміла ВолодимирівнаМельник, Людмила МиколаївнаЖестерева, Наталія АнатоліївнаПапіжук, Л. С.2012-12-252012-12-252008Адсорбція пектинових речовин із соку столового буряка палигорськітом / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева, Л. С. Папіжук // Вібрації в техніці та технологіях. – 2008. - № 1 (50). - C. 104-107.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4962Досліджена можливість використання природного дисперсного мінералf - палигорськита для адсорбції пектинових речовин з бурякового соку з метою отримання якісного концентрованого бурякового соку або соку без м'якоті. Обгрунтовано механізм адсорбції пектину палигорськитом. Підібрані оптимальні технологічні параметри адсорбційного очищення бурякового соку від пектинових речовин.сока без мякоти. The authors conducted the research as to the possibility to use natural dispersed mineral – paligorskit – for adsorption of pectic substances from beet juice in order to obtain concentrated beet juice of high quality or juice without pulp. The authors provided grounds for the mechanism of adsorption of pectine by paligorskit. The authors also selected optimal technological parameters for adsorptive refining of beet juice from pectic substances.otherпалигорськітpaligorskitбуряковий сікпектинові речовиниадсорбціяbeet juicepectin substancesadsorptionкафедра процесів і апаратів харчових виробництвАдсорбція пектинових речовин із соку столового буряка палигорськітомArticle