Камбулова, Юлія ВікторівнаСафонова, Ольга Миколаївна2014-03-272014-03-272003Чудік, Ю. В. Регулювання водопоглинальної здатності борошняних сумішей / Ю. В. Чудік, О. М. Сафонова // Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв. Вісник ХДТУСГ. – Вип.16. – Харків : ХДТУСГ, 2003. – С. 165-170.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13483Розглянуто питання про можливість регулювання водопоглинальної здатності борошняних сумішей на основі ячмінного і пшеничного борошна шляхом введення харчових добавок. Зменшення ВПЗ за сумісним введенням ацетату натрію і гліцерину є позитивним фактором, який дозволяє регулювати функціональну дію борошна, отже стабілізувати технологічний процес і одержувати високоякісну продукцію з використанням борошна високого виходу. The question of the possibility of regulating the ability of water absorbed by the flour mixtures based on barley and wheat flour by the introduction of food supplements. Reduce WAC by co-administration of sodium acetate and glycerol is a positive factor that allows you to adjust the functional effect of flour, thus stabilizing the process and get a high quality product with a high yield of flour.uk-UKячмінне борошнопшеничне борошнохарчові добавкиводопоглинальна здатністьборошняні сумішіацетат натріюгліцеринbarley flourwheat flournutritional supplementswater absorption capacityflour mixturessodium acetateglicerolкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРегулювання водопоглинальної здатності борошняних сумішейArticle