Застосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцю - Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана Миколаївна (My University, 2016)
Досліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; клеровка; sugar-raw solution; тростиний цукор-сирець; тросниковый сахар-сырец; raw cane sugar; слизоутворювальні мікроорганізми; слизеобразующие микроорганизмы; mucus doeth microorganisms; дезінфекція; дезинфекция; disinfection