Гусятинська, Наталія АльфредівнаРоманченко, Наталія МиколаївнаТетеріна, Світлана Миколаївна2017-02-072017-02-072016Гусятинська, Н. А. Застосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцю / Н. А. Гусятинська, Н. М. Романченко, С. М. Тетеріна // Інженерія переробних і харчових виробництв : науковий журнал. – 2016. – № 2 – С. 23-28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24769Досліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю.кафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїклеровкаsugar-raw solutionтростиний цукор-сирецьтросниковый сахар-сырецraw cane sugarслизоутворювальні мікроорганізмислизеобразующие микроорганизмыmucus doeth microorganismsдезінфекціядезинфекцияdisinfectionЗастосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцюArticle