Магнітне поле в області з зубцево-пазовою поверхнею електротехнічних пристроїв - Циганкова, Ганна Анатоліївна (My University, 2018)
Розглянуто модель в лінійній постановці з односторонньою зубцево-пазовою поверхнею при заданому постійному магнітному потоку. Чисельними дослідженнями підтверджено основні закономірності розподілу магнітного поля в такому кусочно-однорідному середовищі, а саме прояв крайового ефекту в області розриву магнітної проникності. The model is considered in linear formulation with a one-sided tooth-grooved surface with a given constant magnetic flux. Numerical studies confirmed the basic laws of the distribution of a magnetic field in such piecewise-homogeneous medium, namely the manifestation of the marginal effect in the region of magnetic permeability.
Keywords: напруженість магнітного поля; магнітна проникність; magnetic field strength; magnetic permeability; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.