Бойко, Юрій ІвановичБородіна, В. М.Сухенко, Юрій ГригоровичСухенко, Владислав Юрійович2015-06-232015-06-232012Вплив виду гідролізатора на процес виробництва пектиновмісних паст / Ю. І. Бойко, В. М. Бородіна, Ю. Г. Сухенко, В. Ю. Сухенко // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2012. – С. 77-78.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21328Правильно вибраний гідролізатор для проведення гідролізу рослинної сировини при виготовленні пектиновмісної пасти забезпечує її високу якість, однорідність та споживчі властивості. В пектиновому виробництві для переходу протопектину в розчинний стан використовуються органічні та неорганічні кислоти, ферменти та луги. Найефективнішими гідролізаторами з огляду літератури на сьогоднішній день вважаються лимонна, соляна, азотна, ортофосфорна, щавелева, винна, сірчана та молочна кислоти. Correctly chosen gtrat for hydrolysis of vegetable raw materials in the manufacture pectinase paste ensures its high quality, uniformity and consumer properties. In pectin production for the transition of protopectin in a soluble state, use of organic and inorganic acids, enzymes and alkali. The most effective gdream from the literature review to date, are considered as citric, hydrochloric, nitric, phosphoric, evil, tartaric, sulphuric and lactic acids.неорганічні кислотигідролізпектинові речовинирослинна сировинаорганічні кислотиinorganic acidshydrolysispectinbotanicalsorganic acidsкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВплив виду гідролізатора на процес виробництва пектиновмісних паст