Xylella fastidiosa – небезпечний карантинний патоген - Буценко, Людмила Миколаївна (My University, 2024)
Фітопатогенні бактерії виду X. fastidiosa спричинюють ураження широкого кола деревних рослин. Наприклад, збудник спричинює хворобу Пірса на виноградній лози, строкатий хлороз цитрусових, хворобу персика, опік листя кави, синдром швидкого відмирання олив та бактеріози слив, мигдалю, дубу і олеандру.
Keywords: фітопатогенні бактерії; бактеріоз винограду; Xylella fastidiosa Wells; кафедра біотехнології і мікробіології