Основи теорії держави - Рудик, Петро Андрійович (My University, 2013)
На основі сучасного праворозуміння, вивчення державно-правових явищ та аналізу юридичної літератури розкриваються актуальні проблеми теорії держави. Зокрема, концентрується увага на висвітленні положень походження, сутності, ознак і типів держави ,функцій держави та їх видів, механізму і апарату держави, форми держави та її елементів (форми державного правління, форми державного устрою, форми державного режиму). Чільне місце займає обґрунтування положень щодо громадянського суспільства, правової держави, основних сучасних концепцій держави тощо. Виклад матеріалу тісно пов’язується із життям України. У посібнику використовуються найновіші нормативно-правові акти української держави. On the basis of the modern right understanding, learning state-legal phenomena and analysis of legal literature reveals the current problems of the theory of the state. In particular, attention is focused on the coverage provisions of the origin, nature, characteristics and types of the state, the state and their species, mechanism and system state forms of the state and its elements (form of government, form of government, form of treatment). Prominent place justification provisions on civil society, rule of law, fundamental concepts of modern state and so on. The material is closely associated with the life of Ukraine. The manual uses the latest regulations of the Ukrainian state.
Keywords: кафедра економіки і права; теорія; держава; право; правова система; громадянське суспільство; правова держава; теория; theory; state; law; legal system; civil society; the rule of law