Шаповаленко, Олег ІвановичФурманова, Юлія ПетрівнаСупрун-Крестова, Олена ЮріївнаКорж, Тамара Володимирівна2012-04-052012-04-052010Дослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічнихі властивості гречаних крупів / О. І. Шаповаленко, Ю. П. Фурманова, О. Ю. Супрун-Крестова, Т. В Корж // Вісник ХНТУС. – 2010. – Вип. 88. - С. 110-114.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/747В статті розглянуто можливість виготовлення продукту швидкого приготування з гречки шляхом використання електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ). Використання денного методу має ряд переваг: високу швидкість процесу обробки, теплову без інерційність, екологічну чистоту нагрівання. Вплив НВЧ-енергії сприяє отриманню якісно нового продукту- «легких» гречаних зерен. Possibility of instant food production out of buckwheat by use of electromagnetic field of super-high-frequency (ЕMF SHF) is examined in the article. Usage of day method has a number of advantages: high speed of treatment process, thermal zero lag, ecological heating. Influence of SHF-energy helps to obtain a brand new product – “light” buckwheat kernels.uk-UKгречані крупиbuckwheat cerealsелектромагнітне поле надвисокої частоти«легкі» гречані зернаultra-high frequent electro-magnetic field“light” buckwheat kernelsкафедра технології зберігання і переробки зернакафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїДослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічнихі властивості гречаних крупів