Дослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічнихі властивості гречаних крупів - Шаповаленко, Олег Іванович; Фурманова, Юлія Петрівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна (My University, 2010)
В статті розглянуто можливість виготовлення продукту швидкого приготування з гречки шляхом використання електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ). Використання денного методу має ряд переваг: високу швидкість процесу обробки, теплову без інерційність, екологічну чистоту нагрівання. Вплив НВЧ-енергії сприяє отриманню якісно нового продукту- «легких» гречаних зерен. Possibility of instant food production out of buckwheat by use of electromagnetic field of super-high-frequency (ЕMF SHF) is examined in the article. Usage of day method has a number of advantages: high speed of treatment process, thermal zero lag, ecological heating. Influence of SHF-energy helps to obtain a brand new product – “light” buckwheat kernels.
Keywords: гречані крупи; buckwheat cereals; електромагнітне поле надвисокої частоти; «легкі» гречані зерна; ultra-high frequent electro-magnetic field; “light” buckwheat kernels; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції