Використання молочної сировини для розробки рецептури м’ясних напівфабрикатів - Шевченко, Іванна Юріївна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна (My University, 2020)
Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Коротко описано вплив заморожування на зберігання напівфабрикатів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. The effect of freezing on the storage of semi-finished products is briefly described. It is proposed to enrich by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.
Keywords: молочна сироватка; магній; манган; напівфабрикати; пельмені; м'ясо; рецептура; recipe; milkwhey; magnesium; manganese; semi-finishe dproducts; meat; dumplings; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів