Niemirich, OleksandraPetrusha, OksanaVasheka, OksanaTrofimchuk, LyudmilaMyndrul, Natalia2018-03-152018-03-152016Exploring the color of plant powders using computer colorimetry / А. Nemirich, O. Petrusha, O. Vashekа, L. Trofymchuk, N. Myndrul // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2016. – № 4/11 (82). – P. 15–20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26772The results of the determination of the colour of vegetable powders from vegetables and fruits using modern digital technology. The values of the colour coordinates of powders in dry and reconstituted species, as well as in prepared dishes, are determined. The prospects for using the methodology for determining the color of raw materials, semi-finished products and finished products for quality control of production are justified.колірні координатикомп'ютерна колориметріяіндекс жовтизнирослинні порошкицифрове зображенняколірцветовые координатыкомпьютерная цветометрияиндекс желтизнырастительные порошкицифровое изображенияцветcolor coordinatescomputer colorimetryyellowness indexvegetable powdersdigital imagecolourкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїExploring the color of plant powders using computer colorimetryArticle