Розвиток теорії та концепції здорового харчування: концептуальні підходи до осмислення феномену - Ущаповський, Артем Олегович; Кітов, Микола Григорович (My University, 2017)
Харчування завжди було і буде одним із ключових чинників, що підтримує життєдіяльність організму людини та впливає на її здоров’я. Це обумовлює доцільність та актуальність проведення подальших досліджень, спрямованих на поліпшення харчування сучасної людини. Теорія збалансованого харчування сприяла розвитку нових ідей і прогнозів у галузі харчування, розробці практичних заходів, пов’язаних із харчовими ресурсами і потребою в їжі в глобальних масштабах. На основі даної теорії розроблено різні харчові раціони для всіх вікових груп населення, створено нові технології харчування, виявлено раніше невідомі амінокислоти, вітаміни, мікроелементи. Nutrition has always been and will be one of the key factors, supports the vital activity of the human body and affects health. This determines the appropriateness and urgency of conducting further research aimed at improving the nutrition of modern man. The theory of balanced nutrition promoted the development of new ideas and forecasts in the field of nutrition, the development of practical activities related to food resources and the need for food on a global scale. Based on this theory, various dietary rations for all age groups of the population have been developed, new food technologies have been developed, previously unknown amino acids, vitamins, trace elements have been discovered.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; концепція; феномен; здорове харчування; харчовий раціон; concept; phenomenon; healthy diet; food ration; кафедра готельно-ресторанної справи