Спосіб визначення матеріалу пластикової пляшки (Патент ена корисну модель № 91971 UA) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Ступак, Богдан Юрійович; Пащенко, Катерина Валентинівна (My University, 2014)
Спосіб визначення матеріалу пластикової пляшки, що включає транспортування конвеєром пляшки через зону ідентифікації, направлення визначальних променів на пляшку, зчитування інформації контрольного екрана, який відрізняється тим, що при транспортуванні конвеєром горловину пляшок фіксують за допомогою напрямних з можливістю під час переміщення її одночасного повернення навколо осі в зоні ідентифікації, яка включає темний бокс, де також зверху всередину пляшки та збоку подають сфокусовані пучки освітлення, які кожну секунду змінюють колір, отримані після проходження крізь пляшку інформаційні пучки світла направляються на контрольні екрани, відображення картинки з яких передається на відповідні камери. A method for determining the material of a plastic bottle, which includes transporting a bottle conveyor through the identification zone, sending the defining beams to the bottle, reading the information of the control screen, characterized in that when transporting the conveyor, the neck of the bottles is fixed with the help of guides, with the possibility of moving it to simultaneously return around the axis in the identification area, which includes a dark box, where also from the inside into the bottle and from the side of the provided focusing beams of light that change every second olir obtained after passing through the bottle Information beams of light directed at the control screens display the image of which is transferred to the corresponding camera.
Keywords: кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; корисна модель; пластикова пляшка; матеріал пляшки; ідентифікація; useful model; plastic bottle; bottle material; identification