Дослідження чинників і мотивів активізації інтеграційних процесів в Україні - Скопенко, Наталія Степанівна (My University, 2012)
Визначено основні чинники, що впливають на динаміку та характер інтеграційних процесів, з’ясовано мотиви, які визначають доцільність інтеграції господарюючих суб'єктів. Доведено, що різноманітні чинники зовнішнього середовища актуалізуються в різні періоди становлення економічних відносин в Україні та обумовлюють виникнення багатоманітних мотивів щодо створення інтегрованих структур. Basic factors which influence on a dynamics and character of integration processes are certain, reasons which determine expediency of integration of managing subjects are found out. It is proved that the various factors of external environment are staticized during the different periods of economic relations developing in Ukraine and stipulate the origin of different reasons in forming integrated structures.
Keywords: інтеграція; інтеграційні процеси; інтегровані об’єднання; integration; integration processes; associations; кафедра економіки праці та менеджменту