Овсієнко, Кіра ВолодимирівнаГрек, Олена ВікторівнаТимчук, Алла Вікторівна2018-07-112018-07-112018Овсієнко, К. В. Ферментовані напої з Promilk / К. В. Овсієнко, О. В. Грек, А. В. Тимчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 380.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27976В роботі приведені дослідження, що свідчать про доцільність розробки технології ферментованих напоїв на основі маслянки та сироватки з додаванням Promilk 702 B. Функціональні властивості внесеного білка забезпечують підвищення в'язкості, поліпшення структури і смаку кисломолочного напою, зниження синерезису в процесі зберігання. Спостерігається тенденція до підвищення вологоутримуючої здатності згустку і зниження кислотності зразків, що пов’язано з дією концентрату на механізм зазначений вище. In this paper, studies have been carried out to demonstrate the feasibility of developing a technology of fermented beverage based on oil and whey with the addition of Promilk 702 B. The functional properties of the introduced protein provide increased viscosity, improved structure and taste of the sour milk beverage, and reduced syneresis during storage. There is a tendency to increase the moisture-retaining ability of the bunch and reduce the acidity of the samples, which is due to the action of the concentrate on the mechanism indicated above.uk-UKферментовані напоїfermented beveragesPromilkPromilkсироваткаwheyкафедра технології молока і молочних продуктівФерментовані напої з PromilkArticle